افزایش صادرات فولاد در مهرماه

در هفته‌ای که گذشت نرخ محصولات صادراتی ایران روند کاهشی داشت به طوری که نرخ بیلت صادراتی ایران از ۴۴۹ دلار در هفته گذشته کاهش ۳ درصدی داشت که معادل ۱۴ دلار است؛ اما نرخ اسلب صادراتی نیز تقریبا ثابت بود و حدود ۴۲۰ دلار معامله شد.

براساس گزارش‌ها نرخ بیلت صادراتی ایران از مرداد تا کنون به کمترین میزان خود رسیده است و از ابتدای سال تاکنون شاهد افت ۲۷۱ دلار نرخ این محصول در هر تن هستیم که معادل ۳۸ درصد است. گفتنی است با تأثیر قیمت‌های جهانی در بازار داخلی آهن و فولاد کشور در ۲۶ ماه گذشته نرخ اسلب صادراتی کاهش چشمگیری داشته است.

گزارش‌ها حاکی است که صادرات فولاد ایران در نخستین ماه پاییز در مقایسه با شهریور ماه افزایش ۴۶ درصدی داشته و حدود یک میلیون و ۱۲۰ هزار تن محصولات فولادی صادر شده است.

مهرماه امسال حدود ۳۳ کشور مقصد صادرات محصولات فولادی ایران بودند. ارزش صادرات در بازه زمانی یک ماهه حدود ۵۵۸ میلیون دلار برآورد شد که بیانگر رشد ۴۸ درصدی صادرات نسبت به ماه شهریور است.

گفتنی است ارزش صادرات محصولات معدنی در ۷ ماه گذشته حدود ۲۲۰ میلیون دلار برآورد شده است که صادرات این بخش نیز بیش از میزان صادرات در شهریور ماه است. به عبارتی در ۷ ماه گذشته مجموع ارزش صادرات این بخش در سال جاری حدود ۶ میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار برآورد شد که بیشترین میزان هم به بخش فولاد اختصاص داشت که رقمی حدود ۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار بود.

ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی حدود ۴۷ میلیون دلار اعلام شد. صادرات مس حدود ۸۴۸ میلیون دلار بود که ارزش ۱۳ درصدی داشت، صادرات آلومینیوم که در جایگاه سوم قرار دارد ارزش ۶۶۰ میلیون دلاری داشت و روی نیز با کسب جایگاه چهارم ۳۴۳ میلیون دلار ارزش داشت. گندله سنگ آهن نیز با صادرات ۲۸۹ میلیون دلاری در رده بعدی قرار دارد.

تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا ۱۴۰۴

محمدعلی امیری کارشناس صنعت فولاد در زمینه تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد در ۲ سال آینده اظهار کرد: از آنجایی که ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد در کشور وجود دارد، در صورت حمایت از تولید و صادرات کشور، امکان تولید این میزان از فولاد دور از دسترس نیست و نیاز بازار جهانی نیز به این محصول مشهود است.

وی در ادامه با بیان اینکه امکان تولید و ایجاد ظرفیت برای تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد در سال براساس نظرات کارشناسی و علمی محقق‌شدنی است، افزود: بناست در طرح جامع فولاد حدود ۲۰ میلیون تن از این ۵۵ میلیون تن صادر شود که امکان صادرات آن نیز وجود دارد.

امیری در ادامه گفت فولاد داخلی با فولاد جهانی از نظر نرخ نهایی قابل رقابت است، بنابراین امکان صادرات نیز فراهم است. آنطور که از آمار برمی‌آید در سال‌های اخیر صادرات فولاد ایران افزایشی بوده که نشانگر عملکرد خوب بخش تولید است. با این حساب اگر در این زمینه برنامه‌ریزی درستی انجام دهیم، تولید فولاد ۵۵ میلیون تنی نیز محقق می‌شود.

این کارشناس صنعت فولاد تصریح کرد: در ابتدای تدوین برنامه تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا ۲ سال آینده قطعی و عملی به نظر می‌رسید اما اگر این هدف عملی نشود نشان از ضعف مدیریت و برنامه‌ریزی در این زمینه است و علت عملی نشدن چنین برنامه‌ای را باید در عدم حمایت از طرح جامع فولاد جست‌وجو کرد.

امیری بیان کرد: تحقق چنین هدفی منوط به برنامه‌ریزی مدون و صحیح است؛ به این معنی که کلیه‌ واحدهای زنجیره فولاد از بخش ابتدایی تا میانی و انتهای زنجیره باید به طور متعادل رشد کنند و ظرفیت‌های تولید خالی نمانند.

، نیاز است زیرساخت‌ها فراهم شود؛ انرژی مورد نیاز تأمین شده و سرمایه‌گذاری‌ها به موقع انجام شود و مبحث حمل و نقل نیز مدنظر قرار بگیرد. زیرا صرفا مسئله تولید نیست مطرح نیست و تأمین انرژی‌های لازم از جمله برق، گاز، آب و سنگ آهن اهمیت بسزایی دارد. در واقع برای اجرای به موقع و درست این برنامه باید مواردی همچون تأمین انرژی، توسعه حمل و نقل و سایر فاکتورها مورد توجه قرار بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *