SJSCO

کندی پیشرفت کار در گمرک و سیستم بانکی کشور مانع از تحقق اهداف پروژههاست
تا پایان سال پست برق 400 به 33 کیلو وات راهاندازی و زمینه تست و آغاز به کار کارخانه ذوب با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن شمش فولادی فراهم میشود. مهندس علی عباسلو، مدیر عامل جهان فولاد سیرجان در گفتگو با “ماهنامه تخصصی پردازش” با اعلام این مطلب و با اشاره به این که بخش ریختهگری و ذوب رو به تکمیل شدن است، گفت: تجهیزات پروژههای این بخش از داخل و خارج تأمین شده و سرعت نصب آن نیز بسیار مناسب است، به طوری که طی دو ماه گذشته بیش از 10 درصد رشد داشته است. این در حالی است که برنامهریزیها به گونهای است که مقرر شده تا نیمه اول سال 97 محصول این کارخانه وارد بازار گردد.
وی ظرفیت کارخانه ذوب را تولید سالانه یک میلیون تن شمش فولادی دانست و افزود: با احداث خط نوار نقاله 6 کیلومتری جهت انتقال گندله از گل و گهر به کارخانه تولید آهن اسفنجی توسط نوار نقاله زنجیره تولید، تکمیل خواهد شد.
عباسلو، وجود مزیتهای فراوان تولید در این کارخانه را یادآور شد و تصریح کرد که به توجه به همین مزیتها، قراردادی برای احداث فاز 2 کارخانه آهن اسفنجی و تولید شمش فولادی (مشابه دو کارخانه فعلی) با شرکتهای اسپانیایی به مبلغ 350 میلیون یورو منعقد شده که پیش بینی میشود تا پایان سال کار این قرار داد اجرایی شود و طراحی کارخانه ذوب توسط شرکت مهندسی ایدوم اسپانیا شروع شده است.
عباسلو، اظهار امیدواری کرد که پروژه فوق طی سه سال به بهره برداری برسد، ضمن آن که بازپرداخت فاینانس نیز 9 ساله خواهد بود.
او بزرگترین ویژگی اصلی این پروژه را ضمانت شرکتی گل و گهر و اعتماد طرف اسپانیا به این مجموعه صنعتی-معدنی دانست و تصریح کرد که این موضوع نشان از اعتبار بالای کارخانه جهان فولاد سیرجان و شرکت گل و گهر دارد.
مدیر عامل شرکت جهان فولاد سیرجان در ادامه از کندی پیشرفت کار در سیستم بانکی کشور انتقاد کرد و گفت و گفت: متأسفانه آنگونه که بخش فنی پیشرفت دارد، بخش مالی و اداری به دلیل وجود مشکلات، از آن برخوردار نیست و این خود مانع بزرگی در تحقق اهداف پروژههاست.
وی افزود: کاری که در کشورهای اروپایی کمتر از یک هفته زمان میبرد، در ایران 7-8 ماه به طول میانجامد، لذا دولت باید با هدف جذب سرمایهگذاری خارجی، تجدیدنظر اساسی در بروکراسی اداری و سیستم مالی کشور به عمل آورد.
مدیر عامل جهان فولاد سیرجان گفت: مثلا ما ماشین آلات و تجهیزات را جهت نصب با مشکلات خاص خود حمل میکنیم، اما مدت زیادی در گمرک معطل میماند که باعث طولانی شدن اجرای پروژه میگردد.
وی با اشاره به این که مشکلات داخلی بسیار پیچیدهتر از تحریمهاست از دولت خواست با تسهیل قوانین و مقررات به ویژه در بانکها، گمرکات و … زمینه تسریع واردات تجهیزات و صادرات را فراهم سازند.
عباسلو با اعلام این که کیفیت آهن اسفنجی این کارخانه بالاست، اظهار امیدواری کرد که شمش تولیدی نیز از کیفیت بالایی برخوردار باشد.
به گفته وی، بخشی از شمش تولیدی را در کارخانه 600 هزار تنی نورد بردسیر به میلگرد در سایزهای 8 تا 32 تبدیل و مابقی نیز به بازارهای داخلی وخارجی ارسال خواهد شد.
گفتنی است، در حال حاضر بخشی از آهن اسفنجی (مازاد مصرف داخل) صادر میشود و این خود به اعتقاد مدیر عامل شرکت جهان فولاد سیرجان دلیل محکمی بر کیفیت بالا در آهن اسفنجی تولیدی این شرکت است.
عباسلو با اعلام اینکه از محل صادرات، پیش پرداخت فازهای بعدی انجام میشود، به تشریح چگونگی مراحل اجرایی طرحهای توسعه اشاره کرد و گفت: فاز دو در غالب پروژه آهن اسفنجی به میزان یک میلیون و 700 هزار تن شمش است که در نظر داریم با بهرهگیری از تکنولوژی هات شارژ مصرف برق و انرژی را به طور محسوسی کاهش دهیم. این پروژه در محل کارخانه اصلی خواهد بود و به دلیل وجود زیر ساختها هزینههای سرباز نیز کاهش مییابد.
گزارش خبرنگار ما حاکی است، عباسلو در ادامه موضوع بازگشایی LC 100 میلیون یورویی که برای اولین بار پس از برجام در این شرکت به ثمر نشست را یادآور شد و تأکید کرد که تحقق این امر نتیجه تلاش مدیران و متخصصان شرکت و نیز مذاکره با کشورهای متععد بوده است که نهایتاً با کشور اسپانیا و با توجه به برخورداری از شرایط مناسب منعقد و مورد توافق واقع شده است.
شایان ذکر است، در حال حاضر 700 نفر در بخش تولید و بالغ بر 1000 نفر در بخش اجرای پروژه در این شرکت در حال فعالیت هستند که در صورت اجرای طرحهای توسعه و به بهرهبرداری رسیدن کارخانه ذوب تعداد نیروهای شاغل در حوزه بهرهبرداری به صورت مستقیم به 1500 نفر و اشتغال غیر مستقیم به 6000 نفر خواهد رسید.