SJSCO
قیمتها به ثبات نسبی میرسند؟
در هفته گذشته قیمت شمش فولاد از ابتدای هفته روندی صعودی را در پیش گرفته بود كه در مبادلات آخرین روز کاری هفته شتاب بیشتری داشت. با توجه به توافقهایی که شرکتهای فولادی در هفته گذشته داشتند در این هفته شاهد عرضه شرکتهای بزرگ فولادی در بورس کالا خواهیم بود و به نظر میرسد قیمتها به ثبات نسبی برسند.
به طور كلی میتوان عنوان كرد هفته گذشته بازار شمش هیجان زده بود.از روز یکشنبه قیمتها شروع به افزایش کرد و روز سه شنبه تا چهارشنبه ظهر جهش سه گام برداشت. با اعلام عرضه فولاد خوزستان چهارشنبه بعداز ظهر قیمتها ایستاد و فروشندههای شمش شروع به پیشنهاد کالا برای فروش نمودند. اکثر دست اندرکاران منتظر نتیجه معامله شمش فولاد خوزستان در بورس برای روز شنبه بودند، تجربه نشان داده است که حداقل برای آزمودن روش جدید ضوابط رعایت خواهد شد. با توجه به اینكه با كاهش قیمت در آهن اسفنجی مواجه خواهیم بود با این حساب قیمت شمش تولیدکنندگان کوچک نیز باید کاهش یابد.
یک عامل که باعث شد فولاد خوزستان علیرغم مقاومت های زیاد در اجرای رابطه قیمت شمش با میلگرد موافقت کند وضعیت بازار نزولی شمش در خارج از ایران و روند کاهشی تقاضای آن است. خریداران خارجی تمایلی به شمش 500 دلاری ندارند و به دنبال 470 تا 480 دلار فوب بنادر ایران هستند بنابراین با توجه به این روند فعلاً فولاد خوزستان به این فرمول تن داده است ولی ادامه آن بسته به حجم صادرات و قیمتهای صادراتی این کارخانه و نرخ ارز دارد.
همان طور كه گفتیم قیمت شمش در هفته گذشته تلاطم هایی را پشت سر گذاشت. كه روایت های مختلفی برای جهش قیمت شمش آن عنوان شد مثل افزایش قیمت ارز، کمبود موجودی شمش ، افزایش تقاضای مقاطع و …اما به نظر می رسد بیشتر جو روانی بازار علت اصلی این بهم ریختگی بود و باید در انتظار نشست تا نتیجه آن را این هفته دید.
در بازار مقاطع هم شاهد تنش و بهم ریختگی بودیم. بازار از روز یکشنبه بهم ریخت و قیمتها بالا رفت قیمت تیرآهن روز دوشنبه به اوج رسید ولی از آنجا که عرضه این کالا مدیریت می شود قیمت آن تا آخر هفته تقریباً ثابت ماند. اما روند قیمتی میلگرد از دوشنبه شروع شد دلیل خاصی هم برای آن نبود. عده ای افزایش قیمت شمش را عنوان میکردند عده ای نرخ ارز و یا توافقات داخل انجمن تولیدکنندگان را، اما هر چه بود مشخص بود که تقاضای واقعی در پشت پرده نیست تنها بازار جا مانده در تعطیلات به هیجان آمد و خریدارها به رقابت برخاستند در نتیجه قیمت ها بطور میانگین تا 80 تومان بالا رفت. این فرصتی بود تا کارخانه ها محصول خود را بفروشند عدهای از آنها پیش فروش کردند و تولید روزهای بعد را به پول تبدیل کردند همین ها به بازار شمش رجوع کردند و تعادل بازار شمش را بهم زدند در واقع نوسان قیمت شمش با یک روز تاخیر از افزایش قیمت مقاطع شروع شد که علت آنهم همین رفتار تولیدکنندگان میله گرد بود.
به هر حال بازار تا روز چهارشنیه رو به بالا بود روز پنج شنبه هم عدهای قیمت ها را بالا بردند ولی سردرگمی و بلاتکلیفی ناشی از اتفاقات بورس در روز شنبه بسیاری از خریداران را محتاط کرد و از بازار عقب نشستند، آنچه مسلم است اینست که کارخانههای تولیدکننده مقاطع موجودیهای خود را فروخته اند و این موجودیها به انبارها رفته حال در هفته پیش رو باید رفتار بنکدارها و تاثیر آنها روی بازار را دید که چه اتفاقی میافتد اگر آنها شروع به فروش موجودیهای خود کنند و دست از خرید بکشند قیمت پایین می آید در غیر این صورت قیمت باثبات میماند در حالیکه بازار در رکود است. نگاه اکثر دست اندرکاران اینست که هفته آینده بازار فعال نخواهد بود آنچنان که قبلاً هم این روند تجربه شده است.
شیوا نیك وظیفه – فولادنیوز