تقاضای فولاد در خاورمیانه ۵ درصد رشد می کند

فولاد یکی از مواد اولیه بسیار مهمی است که در صنعت کشتی سازی و خودروسازی کاربرد دارد. استفاده از این ماده اولیه صنعتی در صنعت ساختمان هم اهمیت زیادی دارد. نقش فولاد در صنعت ساختمان به اندازه ای است که با رکود بازار مسکن، میزان تولید و مصرف فولاد هم در دنیا تنزل پیدا می کند.

مطالعات نشان می دهد در فاصله سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ میلادی و صنعت فولاد دنیا دوره پر چالشی را پشت سر گذاشت. دوره‌ای که به دلیل بحران وام های بانکی در امریکا و رکود اقتصادی این کشور شروع شد و سپس با کاهش نرخ رشد اقتصادی در چین و بحران بازار مسکن در این کشور ادامه پیدا کرد. در همین بازه زمانی بود که بحران بدهی های دولتی در اتحادیه اروپا هم ایجاد شد و شمار زیادی از اقتصادهای اروپایی در آستانه ورشکستگی قرار گرفتند.

به گزارش اتحادیه بین المللی آهن و فولاد در سال ۲۰۱۶ میلادی اندکی بیشتر از ۱.۵۴ میلیارد تن فولاد در دنیا مصرف شد که نسبت به سال ۲۰۱۴ میلادی ۰.۵ درصد رشد کرد. در سال ۲۰۱۴ میلادی میزان مصرف فولاد در دنیا برابر با ۱.۵ میلیارد تن بوده است. انتظار می رود تا انتهای سال جاری ۱.۵۵ میلیارد تن فولاد در دنیا مصرف شود که بیشترین سهم مصرف به کشورهای آسیا و اقیانوسیه اختصاص دارد. البته در سال جاری مصرف فولاد در کشورهای عضو نفتا و اتحادیه اروپا رشد خواهد کرد و در بازارهای در حال گذار ما شاهد افزایش تقاضا خواهیم بود. در سال‌های آتی تقاضای فولاد در کشور چین رشد چندانی نخواهد داشت ولی بازار فولاد قراضه و تحولاتی که در این بازار ایجاد خواهد شد زمینه را برای مشکلاتی در بازار فولاد ایجاد خواهد کرد.

تقاضای فولاد یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در بازار است که می تواند جهت گیری قیمت این ماده اولیه صنعتی را تعیین کند. طبق گزارش‌های ارایه شده توسط اتحادیه بین المللی آهن و فولاد در سال ۲۰۱۸ میلادی آسیا و اقیانوسیه بیشترین سهم مصرف فولاد دنیا را خواهد داشت و میزان تقاضا در این منطقه بالغ بر ۱۰۱۵ میلیون تن خواهد بود. این در حالیست که میزان تقاضا در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۱۶۰.۴ میلیون تن می رسد و کشورهای عضو نفتا بالغ بر ۱۳۸ میلیون تن فولاد تقاضا خواهند کرد.

طبق گزارش‌های موجود در فاصله سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ میلادی تقاضای فولاد در تمامی مناطق دنیا افزایش خواهد یافت. در تمامی مناطق دنیا ما شاهد افزایش حدود ۳ میلیون تنی تقاضای فولاد خواهیم بود در حالیکه در منطقه آسیا و اقیانوسیه افزایشی بیش از ۱۰ میلیون تن در میزان تقاضا مشاهده خواهد شد. البته در صورتی نرخ رشد افزایش تقاضا در این بازه زمانی را در نظر بگیریم مشاهده خواهیم کرد که نرخ رشد افزایش در آسیا و اقیانوسیه کمتر از دیگر مناطق دنیا است. در بازه زمانی تقاضای فولاد در آسیا و اقیانوسیه کمتر از ۱ درصد رشد می کند در حالیکه در اتحادیه اروپا بیش از ۳ درصد، در کشورهای عضو نفتا بیش از ۴ درصد و درخاورمیانه بالغ بر ۵ درصد رشد می کند.

میزان تقاضای فولاد در خاورمیانه در سال ۲۰۱۸ میلادی برابر با ۵۶.۸ میلیون تن خواهد بود که نسبت به سال ۲۰۱۶ میلادی ۳.۷ میلیون تن بیشتر خواهد بود. افریقا از نظر میزان مصرف فولاد در دنیا در پایین ترین سطح قراردارد. این قاره در سال ۲۰۱۸ میلادی ۴۰ میلیون تن فولاد تقاضا خواهد کرد در حالیکه در سال ۲۰۱۶ میلادی میزان تقاضای این منطقه برابر با ۳۷.۹ میلیون تن بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *