SJSCO

رشد 14 درصدی صادرات فولاد در 5 ماهه امسال/ افزایش عرضه داخلی نیاز به واردات را کاهش داد
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، اتفاقات مثبت بازارهای جهانی در کنار عملکرد مناسب شرکتهای فولادی در نیمه اول سال موجب شده تا امسال نیز همچون سال گذشته، صنعت فولاد به رغم همه مشکلات موجود در صنعت کشور، پیشتازی خود را حفظ کند و علاوه بر تأمین نیازهای داخلی به سمت توسعه بازارهای صادراتی نیز حرکت کند.
*عبور از مرز 8 میلیون تن تولید
بر اساس آمارهای اعلامی انجمن فولاد ایران، فولادسازان دولتی و خصوصی کشور در مدت پنج ماهه ابتدایی امسال موفق به تولید 8 میلیون و 22 هزار تن انواع محصولات فولادی شدهاند که در این بین، ورق گرم با 3 میلیون و 81 هزار تن بیشترین سهم از تولید فولاد کشور را به خود اختصاص داده است.
پس از ورق گرم، میلگرد با 2 میلیون و 556 هزار تن در رده دوم تولید محصولات فولادی در کشور قرار گرفته است، بر همین اساس کل تولید فولاد کشور تا پایان مرداد ماه، نسبت به مدت مشابه سال جاری 12 درصد رشد را نشان میدهد.
در بین محصولات تولید شده، سایر محصولات فولادی و ورق سرد بیشترین درصد رشد را تجربه کردهاند و تولید ورق گرم نیز پنج درصد افزایش یافته است.
*صادرات 1.5 میلیارد دلاری فولاد در پنج ماه
عملکرد تجارت خارجی ایران در پنج ماهه نخست امسال نشان میدهد صادرات فولاد از مرز 4 میلیون تن گذشته و به 4 میلیون و 127 هزار تن رسیده است.
رشد صادرات کل زنجیره در بازه پنج ماهه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل برابر با 14.3 درصد گزارش شده که ارزش این میزان از صادرات، برابر با یک میلیارد و 469 میلیون دلار است.
با وجود رشد 14.3 درصدی تناژ صادرات فولاد، ارزش این شاخص، نزولی گزارش شده و 13 درصد افت را نشان میدهد، اما این افت در حالی روی داده که در سال جاری نیز همانند سال گذشته، از اوایل شهریور، قیمتهای جهانی تحرکات مثبتی به خود دیده و کاهش موجودی فولاد در بنادر چین و افزایش تقاضای جهانی موجب رشد قیمت فولاد و سنگ آهن شده است.
*شیب تند افزایش قیمت در بازارهای جهانی
بنا بر اعلام انجمن جهانی تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد، افزایش تقاضا در کنار کاهش موجودی انبار موجب شده تا سناریوی تقویت قیمتها محتملتر به نظر برسد و پیشبینی مؤسسات بینالمللی، رشد قیمتها تا پایان ماه دسامبر را امکانپذیر ارزیابی کنند.
در بازار مقطوعات فلزی نیز، افزایش قیمت مواد اولیه نظیر شمش و قراضه باعث افزایش قیمتها شده و نرخ بهره پایین آمریکا و تضعیف دلار به افزایش قیمتها کمک کرده است، شاخص مصرف در چین و اروپا نیز فراتر از حد انتظار بوده و این امر موجب افزایش خوشبینی به افق بازار فلزات اساسی و خصوصاً فولاد شده است.
با این حال یک نگرانی هنوز در مورد آینده وجود دارد و آن اقدامات حفاظتی دولت فعلی آمریکاست که میتواند تهدیدی واقعی برای آینده محسوب شود هرچند که این اقدامات هنوز به تأخیر افتاده است.
بر اساس آمارهای موجود، قیمتهای شمش از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد، محدوده بالای 420 دلار را ثبت کرد و در نیمه اول شهریور ماه، با شیبی تند رشدی مجدد را تجربه کرد.
در بازار داخلی اما شمش نوسانات زیادی را تجربه کرد و کمترین رقم در مدت 5 ماه ابتدای سال مربوط به اوایل خرداد ماه و قیمت نزدیک به هزار و 400 تومان در هر کیلوگرم بود؛ پس از این افت، افزایش قیمت آغاز شد و در نهایت از سطح قیمتی 2 هزار و 200 تومان گذشت.
قیمت ورق گرم، در بازار داخلی و خارجی در این مدت کمترین نوسان را تجربه کرد اما در نهایت با رشد همراه شد، قیمت هر تن ورق در این مدت در محدوده 425 الی 500 دلار نوسان داشت.
*کاهش 29 درصدی حجم واردات
طبق آمارهای انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور، میزان واردات فولاد به عکس صادرات آن، با کاهش خیرهکننده مواجه بوده و عدد آن با افت 29 درصدی به یک میلیون و 159 تن رسیده است.
میزان افت ارزش واردات کشور نیز 18 درصد و ارزش آن 863 میلیون دلار گزارش شده است، افزایش عرضه محصولات داخلی و عدم صرفه اقتصادی واردات از جمله عوامل کاهشدهنده واردات در سال جاری بوده که یکی از عوامل مثبت در جهت حصول اهداف اقتصاد مقاومتی محسوب میشود.
انتهای پیام/چ