گشایش اعتبار ۱۰۰ میلیون یورویی جهان فولاد سیرجان

مدیر عامل جهان فولاد سیرجان از دریافت LC مدت دار برای پروژه های فاز نخست این شرکت خبر داد.
علی عباس‌لو ضمن اشاره به این مطلب که LC گشایش شده برای نخستین بار پس از برجام در کشور اتفاق افتاده است، گفت: جهان فولاد سیرجان در این مسیر پیشگام بوده و با پیگیری به عمل آمده از سوی مسوولان در دولت تدبیر و امید، این مهم به ثمر نشست.
وی با تاکید بر این موضوع که جهان فولاد در ابتدای شروع به کار با کمترین میزان نقدینگی فعالیت خود را آغاز کرد ، افزود: با وجود تحریم ها و نبود نقدینگی کافی ، امروز جهان فولاد توانسته است به پروژه های بزرگ و ملی خود جامه عمل بپوشاند.
عباسلو به کارخانه یک میلیون تنی تولید آهن اسفنجی که با ظرفیت اسمی و گاهی با ۸ درصد فراتر ازآن ، اشاره کرد و گفت : این خط تولید در اوج تحریم ها به راه افتاد و طی دو سال به بهره برداری رسید.
وی معتقد است که این اقدام جهان فولاد ،ناباوری ها را به باور تبدیل کرد .
وی از راه اندازی کارخانه یک میلیون تنی ذوب فولاد این شرکت خبر داد و گفت : این کارخانه یکی از پروژه های در دست اقدام جهان فولاد است که با برند های معروف اروپایی و نه چینی ، در ساخت آن قرارداد بسته شده که در حال حاضر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است معادل ۷۰ درصد اسکلت فلزی این پروژه و حدود ۸۰ درصد تجهیزات خارجی ساخته شده و آماده حمل است.
مدیر عامل جهان فولاد با اشاره به این مطلب که فاز نخست پروژ های شرکت به ۴۰۰ میلیارد تومان نقدینگی نیاز داشت گفت : مشکل اصلی برای اجرای پروژه ها بحث تامین نقدینگی بود که با مکاتباتی که به واسطه بانک تجارت با بانک مرکزی صورت گرفت ، پس از گذراندن مراحل توانستیم ،موافقت بانک مرکزی را اخذ کنیم. بانک تجارت به عنوان بانک عامل این LC (به میزان ۱۰۰ میلیون یورو ) بوده است.
وی با اشاره به این که دوره دریافت و پرداخت این گشایش اعتبار به مدت دو سال و قابل تمدید است ، گفت : جهان فولاد تنها شرکت ایرانی در حوزه صنعت و معدن است که توانسته است به این میزان گشایش اعتبار انجام دهد . تامین رقم یادشده از بانک های داخلی میسر نبود و به همین دلیل به سراغ بانک های خارجی رفتیم.مذاکرات با بانک های اروپایی و سایر موسسات مالی اروپایی در اوایل فروردین ماه امسال صورت گرفت و موافقت آنها براساس گشایش مدت دار LC اخذ شد.
علی عباسلو با اشاره به این مطلب که سختی های بسیاری به دلیل عدم تغییرقوانین بانکی پس از برجام در مسیر این گشایش اعتبار وجود داشت ، تصریح کرد: LC یادشده اکنون گشایش پیدا کرده است و خوشبختانه فعال شده که به واسطه آن تجهیزات خارجی مورد نیاز شرکت که قبلا ساخته شده بودند ، از همین طریق و تا دو ماه آینده حمل و انتقال آنها صورت می گیردو به تدریج وارد سایت جهان فولاد سیرجان خواهد شد.
وی یادآور شد: در فاصله پیگیری ها ی تامین مالی پروژه فونداسیون ها را آماده سازی کردیم و اکنون به محض ورود تجهیزات نصب و راه اندازی آن میسر خواهد بود.
مدیر عامل جهان فولاد با اعلام این خبر که با راه اندازی از این پروژه نخستین کارخانه فولادسازی در شهرستان سیرجان که دارای ۵۰ درصد ذخیره سنگ آهن کشور است ، به بهره برداری می رسد، یادآور شد: هدف ما تکمیل زنجیره فولاد است . به طوری که از سنگ آهن تا گندله که توسط شرکت معدنی و صنعتی گل گهر تولید می شود و تولید آهن اسفنجی شمش فولادی و میلگرد در جهان فولاد به انجام می رسد.
وی ادامه داد : گل گهر دارنده ۵۱ درصد از سهام جهان فولاد و ۴۹ درصد دیگر متعلق به صندوق بازنشستگی مس است. در راستای تکمیل این زنجیره از سال قبل پروژه نورد (تولید میلگرد) در جنوب شرق کشور را با ظرفیت ۷۰۰ هزار تن در سال را آغاز کرده ایم .این پروژه ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و درمنطقه محروم بردسیر قرار دارد که تا پایان سال جاری وارد چرخه تولید می شود.
وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما در خصوص پیوستن جهان فولاد به بورس تصریح کرد: در مرحله نخست که طرح های شرکت در حال اجراست این برنامه را در پیش نداریم اما برای مراحل بعدی توسعه به منظور تامین مالی مورد نیاز حضور دربازار سرمایه را مدنظر قرار خواهیم داد.
وی درباره فاز بعدی پروژه ها افزود : فاز دوم شامل تولید یک میلیون تن آهن اسفنجی و یک میلیون تن شمش فولاد است که در مجموع ظرفیت تولید آهن اسفنجی شرکت به دو برابر افزایش می یابد.
دراین فاز نیز در حال برگزاری مناقصه در سطح بین الملل و به صورت EPCF هستیم و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری برنده مناقصه مشخص شود . در این مناقصه هر شرکتی که ورود کرده است یک طرح تامین مالی نیز ارائه داده است. نکته حایز اهمیت این است که در این مرحله نیز بانک ها و موسسات مالی خارجی آمادگی خود را برای مشارکت اعلام داشته اند.
خوشبختانه به پشتوانه ضمانت از سوی گل گهر ، آنها حاضر به تامین مالی پروژه های جهان فولاد هستند.
وی در زمینه فروش محصولات خاطر نشان کرد : با وجود رکود حاکم در بازار ، توانسته ایم برای دو ماه آینده نیز قرارداد فروش داشته باشیم که بخشی از آن صادراتی و بخشی نیز مربوط به بازار داخلی است .
وی گفت : به دلیل کیفیت مطلوب محصولات اکثر فولاد سازان داخلی از آهن اسفنجی تولید شده کارخانه جهان فولاد استفاده می کنند و هم مصرف کنندگان داخلی و هم خارجی از کیفیت این محصول ابراز خرسندی می کنند.کیفیت کاخانه آهن اسفنجی DRI ما به گونه‌ای است که مشتریان به صورت پیش فروش، خرید انجام می دهند.
مدیر عامل جهان فولاد ضمن اشاره به این مطلب که هدف غایی شرکت تولید ۲ میلیون تن آهن اسفنجی، ۲ میلیون تن شمش فولادی و ۲ میلیون تن محصولات نوردی است ، خاطر نشان کرد : با توجه به اینکه گل گهر سهامدار عمده جهان فولاد است از این رو طبیعی است راه اندازی پروژه‌های یادشده اثرات مثبتی در پرتفوی گل گهر خواهد داشت.
وی در پایان گفت : در این جا از هیات مدیره شرکت معدنی و صنعتی گل گهر به دلیل حمایت های بی دریغ شان نهایت تشکر و قدردانی را دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *