SJSCO
مهندس علی عباسلو در گفت و گو با ماهنامه تخصصی پردازش
مردم بردسیر با ساخت بزرگترین کارخانه نورد در جنوب شرق کشور توسط جهانفولاد سیرجان سرانجام به تولید و اشتغال امیدوار و به چشمانتظار 28 ساله خود پایان دادند.
دکتر علیعباسلو، مدیرعامل جهانفولاد سیرجان در گفتوگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب، به تشریح فعالیتها و پروژههای توسعهای شرکت پرداخت و گفت: این شرکت زمینه آهناسفنجی با تولید 900 هزار تن محصول و صدور 70 تا 80 هزار تن به کشورهای حاشیه خلیجفارس و هند و نیز عرضه مابقی آن در داخل، شرایط بسیار مناسبی را در سال 95 پشتسر گذاشت.
وی با تاکید بر این کیفیت محصولات این شرکت بسیار بالاست و به همین دلیل همه مصرفکنندگان از کیفیت مطلوب آن اظهار رضایت میکنند، گفت: این شرکت چون هزینه حملونقل و بسیاری از هزینهها را به دلیل بالا بودن کیفیت محصول ندارد و از طرفی نگرانیها بابت تأمین خوراک و مواداولیه را نیز به حداقل ممکن رسانده توانسته است در موضوع صادرات نیز با توجه به ضرورت تولید پایدار بسیار موفق عمل کند.
مدیرعامل شرکت جهانفولاد سیرجان، استفاده از تجهیزات مدرن اروپایی، وجود نیروهای مهندسی قوی و پرسنل مجرب، بهرهگیری از تجربه بسیار بالا در ساخت و بهرهبرداری از کارخانه، استفاده از مواداولیه مرغوب و… باعث شده تا محصولات این شرکت از کیفیت بالایی برخوردار باشد.
عباسلو با اعلام این که در سال آینده واحد اکسیژن کارخانه تولید آهناسفنجی به بهرهبرداری میرسد، تاکید کرد که با بهرهگیری از این واحد، مجموع تولید در کارخانه با احتساب 900 هزار تن آهناسفنجی به یک میلیون تن میرسد.
وی موضوع گشایش LC یک صد میلیون یورویی توسط این شرکت پس از برجام که برای اولین بار در کشور انجام شده را یادآور شد و تصریح کرد که از محل LC فوق بخشی از تجهیزات کوره، ریختهگری، ترانسهای مورد نیاز و… وارد و نصب شده و مابقی نیز در حال ساخت و ارسال است که تا پایان سال نصب مکانیکی آنها به اتمام میرسد.
مدیرعامل شرکت جهانفولاد سیرجان از موفقیت در نصب تجهیزات مکانیکی خبر داد و گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته پیشبینی میشود تا نیمه دوم سال 97 محصول شمش تولید این شرکت روانه بازار شود که در نهایت زنجیره تولید از سنگ تا میلگرد (محصول نهایی) در این مجموعه تکمیل میگردد.
وی با یادآوری اینکه در دهه فجر پارسال واحد نورد این شرکت در توسط آقایان لاریجانی و نعمتزاده افتتاح و محصولات میلگرد با کیفیتی بسیار بالا روانه بازار شد، گفت: این شرکت به دنبال آن است تا نظریه به بالا بودن کیفیت، استانداردهای جهانی را اخذ و صادرات محصول نهایی را با توجه به قیمت تمام شده مناسب گسترش دهد.
عباسلو ظرفیت اسمی کارخانه نورد را 500 هزار تن میلگرد از سایزهای 8 تا 32 عنوان کرد و گفت: این کارخانه توانایی تولید تا 650 هزار تن محصول را دارد، ضمن آنکه مغرر شده تا در قالب طرحتوسعه، یک کارخانه 500 هزار تنی فولاد آلیاژی نیز که بهمن ماه پارسال کلنگ آن زده شد با استفاده حداکثری از تجهیزات داخلی احداث گردد.
مدیرعامل جهانفولاد سیرجان، تاکید کرد که در طرح توسعه کارخانه آهناسفنجی نیز قراردادی با کنسرسیوم اسپانیایی ایرانی و با سیکل تامین 100 درصدی منابع مالی توسط طرف مقابل، سعی خواهد شد تا ظرف 30 ماه با ساخت کارخانه یک میلیون تن آهناسفنجی در کنار کارخانه فعلی، میزان تولید این محصول را به دو میلیون تن در سال برسانیم. به عبارت دیگردر این مجموعه علاوه بر تولید دو میلیون تن آهناسفنجی، دو میلیون تن شمش نیز تولید میشود.
وی با اعلام این که این شرکت در سال 95 از رشدی 70 تا 80 درصدی تولید محصول داشته که با توجه به رشد قیمتها از سود چشمگیری نیز برخوردار بوده است، اظهار امیدواری کرد که میزان سود و شرایط کار در سال 96 از سال 95 نیز بهتر باشد. این شرکت در سه ماهه اول امسال 80 هزار تن صادرات داشته در حالیکه پارسال در مجموع 80 هزار تن محصول صادر کرده است.
عباسلو از تامین تمام امکانات زیربنایی از جمله آب، برق، گاز و حملونقل خبر داد و افزود: خوشبختانه به دلیل قرار گرفتن نیروگاه در کنار کارخانه و وجود امکانات و پتانسیل قوی در منطقه گلگهر و نیز تلاش برای صرفهجویی در مصرف آب و بهرهگیری از پساب شهرستان سیرجان ونیز لوپ بسته در مصرف آب، تقریباً مشکل آب نیز مرتفع شده که امیدواریم در آینده هم با استفاده از آب خلیجفارس بطور کلی این دغدغه مرتفع گردد.
مدیرعامل شرکت جهانفولاد سیرجان که خود از مدیرانی است که فعالیت خود را از مس سرچشمه آغاز و تا معاونت شرکت ملی صنایع مس به خدمت در بخش صنعت ادامه داده و همواره معتقد به دوری از سیاسیکاری و خودداری از ورود به عرصه جناحبندیهای سیاسی است، گفت: ساخت کارخانه جهانفولاد که امروز به برندی معتبر در عرصه داخل و خارج کشور تبدیل شده، نتیجه سالها تجربه و پشتوانه فنی بسیار بالا است. این تجربه مفید است که توانسته مجموعه جهانفولاد سیرجان را به سرانجام مقصود برساند.
به گفته وی این شرکت ابتدای کار با سرمایه اندک 5/1 میلیارد تومانی کار خود را آغاز و سپس با دریافت تسهیلات از بانک تجارت و درپی وجود تجربه موفق در موضوع فایناس منابع در شرکت مس، توانست با دست خالی کار ساخت این مجموعه عظیم امروزی را آغاز و سپس با تأمین منابع، آن را به تولید برساند.
او البته این را هم افزود که حمایتهای بیدریغ مدیریت گلگهر و صندوق سرمایهگذاری مس از فعالیتهای شرکت از جمله دیگر عواملی بود که باعث سرعت بخشیدن به پیشرفت پروژههای جهانفولاد سیرجان شد.
عباسلو گفت: خدا را شاکر هستیم که با بهرهگیری از تجارب و توکل به خدا نتوانستیم نزد مردم سیرجان و بخصوص مردم بردسیر به دلیل تکمیل کارخانهای که 28 سال در انتظار راهاندازی بود سربلند شویم.
مدیرعامل شرکت جهانفولاد سیرجان همکاری با شرکتهای بزرگ خارجی و فولادسازان معروف جهان نظیر تنوا، کانکست سوییس، دانیلی ایتالیا، تامینی ایتالیا، براونآور آلمان و نهایتاً تولید محصولاتی با کیفیت بسیار بالا را از جمله عواملی بر شمرد که باعث شده تا این شرکت امروز علیرغم جوانی به یک برند قابل توجه در جهان تبدیل شود.
گفتنی است، دکتر عباسلو که تحصیلات عالیه خود را در رشته الکترونیک سپری کرده، سال گذشته مفتخر به دریافت دکترای افتخاری از موسسه توسعه مدیریت اروپا نیز شد.
شایان ذکر است، این کارخانه در حال حاضر برای حدود 700 نفر بطور مستقیم ایجاد اشتغال کرده است.